RODO

RODO

Drogi Kliencie/Klientko,
Ponieważ dbamy o Twoją prywatność i chcemy, abyś w czasie korzystania z naszych usług czuł się komfortowo, prezentujemy Ci najważniejsze informacje o zasadach przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych zgodnie z najnowszym rozporządzeniem RODO oraz plikach cookies, które są wykorzystywane przez nasz Serwis. Pani/Pana dane osobowe są przetwarzane zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (zwanym dalej „RODO”).

Administratorem danych osobowych jest firma AROLA Adrian Kielan, z siedzibą w Warszawie ul. Eugeniusza Szwankowskiego 4A/33 01-318 Warszawa, zwana dalej “Administratorem”.
W sprawach związanych z ochroną danych osobowych może się Pani/Pan skontaktować z Administratorem w następujący sposób:
a) za pośrednictwem poczty elektronicznej: arola.sklep@gmail.com,
b) listownie: „AROLA Adrian Kielan” z siedzibą w Warszawie przy ul. Eugeniusza Szwankowskiego 4a/33, 01-318 Warszawa., z dopiskiem „IODO”.

Administrator przetwarza dane osobowe w celu:
– wykonania umów zlecenia wykonania przesłon okiennych, (tj. usługi pomiaru, wyceny, realizacji i montażu wybranego przez Klienta systemu/-ów potwierdzona zaliczką ustaloną z przedstawicielem Firmy) na podstawie art. 6 ust. 1 pkt b) RODO
– przedstawienia ofert na przesłony okienne i inne produkty znajdujące się w ofercie Firmy
Dane osobowe wykorzystywane są jedynie w zakresie niezbędnym do wykonania zlecenia wykonania usługi z zakresu działalności Firmy, a czas ich przechowywania jest równy okresowi wykonywania umowy oraz okresowi przedawnienia roszczeń wynikających z umowy realizacji usługi lub równy okresowi przechowywania dokumentacji związanej z wykonaniem umowy wymaganemu przez powszechnie obowiązujące przepisy prawa – w zależności, który z tych okresów jest dłuższy).
Ponadto Administrator przetwarza dane osobowe w celach marketingowych na podstawie art. 6 ust. 1 pkt a) RODO (dane przechowywane są przez okres 6 miesięcy od daty przedstawienia oferty na realizację określonej usługi, a w przypadku zawarcia umowy na realizacje usługi – przez okres trwania jej umowy).
Odbiorcami danych osobowych z zachowaniem wszelkich gwarancji bezpieczeństwa przekazywanych danych mogą być:
1. pracownicy Administratora upoważnieni do ich przetwarzania na polecenie Administratora;
2. podmioty, którym Administrator przekazał dane osobowych celem dopełnienia warunków transakcji znajdujących się w zawartej umowie, w tym przede wszystkim księgowej;
3. dostawcy usług prawnych i doradczych w przypadku dochodzenia przez Administratora roszczeń związanych z prowadzoną działalnością gospodarczą.
4. inne firmy, z którymi współpracuje Administrator na zasadzie umowy o współpracy.
Każdy klient ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (tylko w odniesieniu do danych, które przetwarzane są na podstawie art. 6 ust. 1 pkt a) RODO), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Każdy Klient ma również prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w przypadku gdy przy przetwarzaniu danych Administrator narusza przepisy dotyczące ochrony danych osobowych.
Dane osobowe nie są przekazywane do państw spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego.
Jeśli zamierzasz zgłosić zapytanie lub ofertę, bądź też chciałbyś się skontaktować z naszą firmą za pomocą formularza, zostaniesz poproszony o podanie nam Twoich danych osobowych. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne dla skorzystania z naszych usług – ze względu na charakter tych usług. Administratorem Twoich danych osobowych jest Administrator.
W związku z tym Twoje dane przetwarzane są przez nas w celach związanych z funkcjonowaniem Serwisu, celach kontaktowych oraz, o w celach marketingowych. Nie oznacza to, że na Twoją skrzynkę mailową trafi tona niepotrzebnych wiadomości SPAM. Pozwolimy sobie jedynie bardzo rzadko – od czasu do czasu – na wysłanie maila. Jeśli się na to zgodzisz – będziesz otrzymywać od nasz m.in. informacje o promocjach i ofertach specjalnych na adresy elektroniczne, które nam udostępniłeś (e-mail, nr telefonu).

Akceptacja powyższych warunków może być wrażona za pośrednictwem formularza kontaktowego ze strony www.arola.pl lub poprzez zgodę słowną bądź pisemną na dalszy kontakt z pracownikami i przedstawicielami firmy AROLA Adrian Kielan za pośrednictwem środków telekomunikacyjnych (telefonicznie) i informatycznych (mailowo) pod wskazanym przez Pana/Panią numerem telefonu/adresem mailowym, przy czym za zgodę uważa się kontakt przez którekolwiek z powyższych.

Ciasteczka
Nasz Serwis, jak większość witryn internetowych, korzysta z tzw. plików cookies (ciasteczek). Są to niewielkie pliki, które są zapisywane w pamięci Twojego urządzenia (komputera, telefonu, itd.), m.in. w celu umożliwienia Ci korzystania z wszystkich funkcjonalności Serwisu. Pliki cookies nie powodują zmian w ustawieniach Twojego urządzenia. Ponadto w każdej chwili możesz je usunąć – korzystając z odpowiednich opcji Twojej przeglądarki. Korzystając z tych opcji możesz również blokować wykorzystanie plików cookies w przyszłości.
W tym Serwisie ciasteczka wykorzystywane są do celów:
• zapamiętywania informacji o Twojej sesji
• statystycznych.
• marketingowych
• udostępnienia Ci pozostałych funkcjonalności Serwisu
Aby dowiedzieć się jak zarządzać plikami cookies, w tym jak wyłączyć ich obsługę w Twojej przeglądarce, możesz skorzystać z pliku pomocy Twojej przeglądarki. Z informacjami na ten temat możesz zapoznać się wciskając klawisz F1 w przeglądarce. Ponadto odpowiednie wskazówki znajdziesz na następujących podstronach, w zależności od przeglądarki, której używasz:
• Firefox
• Chrome
• Safari
• Internet Explorer / Microsoft Edge

Usługi Zewnętrzne
W celu zapewnienia jak najlepszego funkcjonowania Serwisu został on zintegrowany z usługą analizującą Twój ruch w serwisie. Usługę tę wykorzystujemy do celów statystycznych, co pomaga nam lepiej dostosować Serwis do Twoich potrzeb. Z polityką prywatności Google Analytics – usługi, z której korzystamy – możesz zapoznać się pod tym adresem: http://www.google.com/intl/pl/policies/privacy/
Nasz Serwis jest zintegrowany również z usługami marketingowymi Google oraz Facebook

Kontakt z Administratorem
Jeśli chciałbyś skorzystać z przysługujących Ci uprawnień dotyczących Twoich danych osobowych, lub po prostu chcesz zapytać o coś związanego z naszą Polityką Prywatności napisz na adres e-mail: arola.sklep@gmail.com

Nasze dane korespondencyjne to:
AROLA Adrian Kielan
ul. Eugeniusza Szwankowskiego 4A/33 01-318 Warszawa

RODO